Kumppanuusmarkkinointi

Kumppanuusmarkkinointi eli affiliate marketing on mainontaa jossa yritys maksaa kumppanille eli affiliaatille tämän aikaansaamista myynneistä ja konversioista tulospohjaisesti. Kumppaneista käytetään myös termiä julkaisija.

Julkaisija mainostaa asiakkaan tuotteita tai palveluita eri kanavissa kuten internetsivustoilla tai sosiaalisessa mediassa. Tämä viestintä sisältää mainostajan sivuille johtavia linkkejä, ja tämän kanavan kautta tulleista myynneistä tai liideistä maksetaan komissio julkaisijalle.

Kumppanuusmarkkinointi ja vaikuttajamarkkinointi voivat myös kulkea käsi kädessä, esimerkiksi jos influencer lisää yrityksen sivulle johtavia linkkejä blogiinsa.

Julkaisijat voivat tehdä sopimuksen verkoston tai yksittäisen tuotteen/palvelun myyjän kanssa. Verkostoista tunnetuimpia Suomessa lienevät Adtraction ja TradeTracker.

Myytävistä tuotteista suosittuja ovat muun muassa vaatteet, matkat, kauneus ja terveys sekä erilaiset jäsenyydet (kuntosalit, lehtitilaukset jne.) Myös jatkuvia sopimuksia kuten sähkösopimuksia ja lainoja markkinoidaan tätä kautta.

Kumppaneita etsitään myös aikuisviihteelle ja rahapeleille, joiden tuottajat eivät useinkaan pääse ns. tavanomaisiin markkinointikanaviin mukaan.

Kumppanuusmarkkinointi
Siirry sivun alkuun